Filmli Kontrplak

Filmli kontrplak nedir?

Filmli kontrplak, bina ve inşaat projelerinde kullanılan bir dış cephe kontrplaktır. Normal kontrplak ürünlerine kıyasla neme, aşınmaya, kimyasal bozulmaya ve mantara karşı daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Kontrplağın her iki yanında fenol ya da melaminden yapılmış bir film kaplaması bulunur.

Kontrplak plywood aynı mı?

Plywood imal edilirken tabakaların damar yönleri birbirine kontra olacak şekilde yerleştirilmesinden dolayı “KONTRAPLAK” ismi de kullanılmaktadır. Üzerine fenolik film tabakası kaplanmış olanlara plywood, doğal yüzeyli olanlara da kontraplak denmektedir.

Hangi plywood daha iyi?

Rus Plywood ve Endonezya Plywood fiyat olarak diğer plywoodlardan yüksek olmasına rağmen mukavemeti ve dayanıklılığı bakımından daha yüksektir. Bu yüzden tüketiciler Rus Plywoodu ve Endonezya Plywoodu tercih etmektedirler.

1 adet plywood kaç m2?

Standart ölçü 250 cm x 125 cm’dir. Plywood ölçüleri ağırlığı da etkileyebilmektedir. Ağırlık ise kalıbın üretildiği ağacın cinsine ve hangi teknikle üretildiğine göre değişiklik arz etmektedir.

Kontrplak dayanıklı mı?

Kontrplak, su ve darbeye karşı son derece dayanıklı bir üründür. Dayanıklı olması, çekme ve şişme yapmaması, ve yüksek düzeyde çivi ve ya vida tutuculuğuna sahip olması, dekoratif ve işlene bilirliği kolay olması, Kontrplak ürününe geniş kullanım alana sağlamaktadır.

Film faced plywood nedir?

Plywoodlar filmli ve filmsiz olarak çeşitlendirilir. İnce ağaç katmanlarından üretilen plywood son olarak dışta kalan iki yüzeyine fenolik film preslenerek filmli plywood olur. Filmli plywoodlarda genellikle kahverengi fenolik film (120 gr /m2 ) kullanılır.

Kontrplak suya dayanır mı?

Marin Kontrplak, suya ve neme dayanıklı bir malzemedir. Yağmur, kar vb.gibi çeşitli hava koşullarına dayanıklı olduğu için dış mekan kullanımı için mükemmeldir.

OSB mi kontrplak mı?

OSB Kontrplaktan daha düşük maliyetlidir. Ortalama olarak OSB, standart kontrplaktan % 10-15 daha ucuzdur. OSB veya kontrplak miktarı düşünüldüğünde, bir ev inşa etmek için satın alınan OSB levha ile bu tasarruf yüzlerce hatta binlerce dolar tutarındadır. OSB daha düzenli bir yoğunluğa sahiptir.

Kontrplak mı MDF mi?

MDF, genel kullanım açısından maliyetinin düşük olması sebebiyle kontrplaktan çok kullanılır. Çoğu kez, imalatı sırasında dekoratif bir yüzeyle önceden astarlanmıştır. MDF yüzey olarak daha iyi görünüyor, ancak Marine sınıfı kontrplak temel olarak tekne yapımı gibi dış uygulamalar için kullanılır.

Kontrplak boya tutar mı?

Kontrplak boyuyorsanız, akrilik astar ve boya satın almanız iyi bir seçimdir. Bunlar sanatçıların ahşap üzerine güzel ve ayrıntılı görüntüler oluşturmak için kullandığı su bazlı boyalardır. Mobilya veya genel kullanım alanlarında ise daha dayanıklı bir boyaya ihtiyacınız olacaktır.

Kontrplak nerede kullanılır?

Genel olarak kaliteli ve suya dayanıklı olan huş marin kontrplak malzemesi inşaat sektöründe kullanılırken aynı zamanda dekorasyon, mobilya, oyuncak çeşitleri, reklam panoları, çatı kaplama gibi alanlarda da güvenle kullanılabilir.

1 plywood kaç kere kullanılır?

Bazı dönemlerde ise ucuz ürünlere talep artmaktadır. Soru 2: Hangi Plywood kaç kere kullanılır? Cevap: Huş ağacından yapılan Rus, Ukrayna ve Letonya menşeili Plywoodlar 50-80 kalıp arası kullanılmaktayken; Brezilya, Avusturya menşeili ürünler 10-15 kalıp, Hindistan malı ise 3-5 kalıp arası kullanılmaktadır.

Kontrplak çeşitleri nelerdir?

Huş Kontrplak, Kayın Kontrplak, Kavak Kontrplak, Egzotik Kontrplak, Çam Kontrplak, Hafif Kontrplak, Oküme Kontrplak, Meranti Kontrplak

Plywood mu Pleymut mu?

Hafif ve oldukça dayanıklı, rahat bir biçimde kullanılabilen, çevreye zarar veremeyen ve geniş bir kullanım alanına sahip olan pleymut ya da İncilizcedeki orijinal adı ile plywood kalıp, ince ağaç katmanları ile imal edilen bir ahşap levha türüdür.

Plywood sağlam mı?

Plywood malzemeleri çok kullanıldığından dolay dayanıklı olması ön görülüyor. Pek çok darbeye karşı dayanıklı olan bu malzeme, darbelere karşı uzun ömürlüdür. Özellikle beton basıncına karşı mukavemetli olan bu malzemeler, yapı sektörünün vazgeçilmezi haline geliyor.

Sveza plywood nedir?

Sveza Rus Birch Plywood 1.4 mm kalınlığındaki Rusya’da yetişen huş ağaçlarının katmanlarından üretilir. Rusyadan ithal plywood ürünüdür. Ön ve arka yüzeyi kahverengi fenolik film ile kaplanmıştır (120 gr/m2). Huş kontraplağının kenarları, rutubet ve sudan etkilenmemesi için akrilik boya ile yalıtılmıştır.

Birch plywood ne demek?

Birch plywood Rus menşeili ürünlerede denmektedir. Birch ağacı Rusya ve çevresinde yetişen bir soğuk iklim ağacıdır. Birch ağacı soğuğa ve suya çok dayanıklı bir ağaç türüdür. Satışını gerçekleştirdiğimiz Rus Birch Plywood çeşitleri mukavemeti en yüksek olan plywood lardan biridir.

Plywood nasıl kullanılır?

Kalıp işlerinde, iskele platformlarında, iç bölme ve çatı kaplama işlerinde zemin ve parke endüstrisi gibi önemli sektörlerde oldukça sık kullanılır. Ayrıca plywood’lar geniş bir yüzeyin hafif ama esnek olmayan ve dayanıklı bir malzeme ile kaplanması gerektiği durumlarda kullanılır.

Plywood suda şişer mi?

Önemli ölçüde sağlam olması, çekme ya da şişme gibi problemlere neden olmaması yanında üstün mekanik ve fiziksel özellikleri sayesinde çivi ve vida tutma yeteneği, plywoodun çok tercih edilme nedenlerindendir.

Plywood ne kadar yük taşır? 18 mm için 35 cm destek araliginda 1300 kg kadar yayılı yük tasir.

1 tır kaç plywood alır?

Tek sıra yükleme ile tenteli treyler yani tenteli tır 26 adet standart palet alır diyebiliriz.

Plywood un en iyi markasi hangisi?

Plywood üreticisi olan ülkelere göre ilk akla gelen rus marka plywoodlardır.

Kontrplak eğilir mi?

Kontrplaklar bükülerek mobilya ve dolaplara şık ve kesintisiz bir görünüm vermek için kullanılabilirler. Kontrplakları evde bükmenin en kolay yolu kelepçeler ile mdf’den yapılmış bir form vermek veya bir spanzet kullanmaktır.

Kontrplak sağlığa zararlı mı?

Doğal ahşap görünümü elde edilir, yüksek mekanik özellikleri vardır,çivi ve vida tutma yeteneği yüksektir. Ortalama asgari oranda zararlı emisyon ve partiküller yayıldığından, bir sanayi ürünü olarak insan sağlığına zararı yoktur.

Kontrplak esner mi?

Diğer ahşap ürünleri ile kıyaslandığında kolay işlenebilir olması ile dekoratifliği nedeniyle de çok tercih edilen plywood, esneme ve dönme yapmaması nedenleriyle de uzun yıllar sağlam bir şekilde kullanıma uygun bir üründür.

Su kontrası neden yapılır?

Özellikle suya karşı dayanıklı huş, köknar ve oküme marin ağaçları kullanılarak üretilir. ·Tekne yapımı, dış cephe kaplaması, çatı kaplaması, reklam panosu yapımı, mobilya üretimi, ambalaj ve otomotiv sektörlerinde sıklıkla kullanılır. Ekonomiktir, bütçeye zarar vermez.

Kavak kontrplak sağlam mı?

Sadece kavak ağacı kullanılarak elde edilen kontrplak çeşididir. Yapısal özellikleri göz önünde bulundurulduğu zaman oldukça dayanıklı bir kontrplak çeşidi diyebiliriz.

Esnek kontrplak nerelerde kullanılır?

Kapı,Ahşap tasarım, Merdiven işlemeleri, Mobilya tasarım, Mutfak, Banyo, Çatı kaplama,Sergiler

Huş Kontrplak Kullanım Alanları & Nerelerde Kullanılır?

Mobilya ve dekorasyon işlerinde.
Ahşap yapı ve konstrüksiyon uygulamalarında.
Ahşap Lamine parke üretiminde ve ahşap zemin uygulamalarında.

Petek tırtıklı kontrplak nedir?

Petek tırtıklı kontrplak ürünleri, arı peteğine benzeyen altıgen yüzey yapısına sahiptir. Filmsiz kontrplak huş ürünlerinin yüzeyinin özel fenolik filmlerle kaplanması ile elde edilmektedir.

Oküme kontrplak nedir?

Oküme kontrplak çok kararlı fiziksel özelliklere sahip olan ve kötü hava koşullarına uzun süre dayanabilen bir kontrplak çeşididir. Marin kontrplak olarak da kullanılır çünkü suya ve neme karşı üstün dayanıklılık gösterir.

Kavak kontrplak kaç lira?

Kavak kontrplak fiyatları için : https://balkotrade.com/plywood sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ara ( 0553 246 6507 )