Plywood fiyatları dolar ve euro kurlarına bağlı olduğundan sık sık güncellenmektedir. Güncel fiyatlar için sitemizi takip edebilirsiniz.
Sıfır plywood fiyatları için sitemizi takip edebilirsiniz. 2. el satışımız bulunmamaktadır.
Ülkemizde plywood 6 mm ile 30 mm arasında değişen kalınlıklarda,
- 2500 mm x 1250 mm
- 3000 mm x 1500 mm
- 2440 mm x 1220 mm
- 1525 mm x 1525 mm
boyutlarında plywood satışı yapılmaktadır. Toptan ve perakende alımlarınızı sitemizden gerçekleştirebilirsiniz.
Plywood hafif olmasına rağmen yüksek dayanıklılığa sahip, neme ve suya karşı duyarlı, çevre dostu kalıp sistemidir. Özel olarak hazırlanmış ağaç tabakalarının üst üste getirilerek birleştirilmesiyle oluşmaktadır. Üretiminde kullanılan ağaçların gövde bölümüne uygulanan Plywood Kesimi işleminden sonra ortaya çıkan fenol film kaplı kontrplak türüdür.
Plywood Nedir ve Plywood Nerelerde Kullanılır sorularının cevabı gayet basittir. Geniş bir yüzeyin hafif ama esnek olmayan aynı zamanda dayanıklı bir malzeme ile kaplanması gereken durumlarda Plywood Kalıp kullanılmaktadır. Özellikle inşaatlarda beton dökmek için hazırlanan kalıplarda, yapılarda dış cephe, taban, duvar ve yer kaplamalarında tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra otomotiv endüstrisi, kamyonet ve treyler kasaların iç tasarımı, gemi yapımcılığı ve mobilyacılık gibi farklı iş alanlarında kullanılabilmektedir.
Plywood Kalıp Sistemleri geniş bir kullanım alanına sahip, üretimi hem kolay hem de ekonomik olan kalıp sistemleridir. Plywood film kaplamalı, film kaplamasız, wiremesh, yeni nesil çevreci olmak üzere dört şekilde üretimi sağlanmaktadır.
Plywood Çeşitleri kullanım alanlarının genişliği, üretim kolaylığı ve ekonomikliği göz önünde bulundurularak birçok çeşide sahip bir yapı elemanıdır.
Filmli Plywood
- Rus Plywood
- Brezilya Plywood
- Vietnam Plywood
- Endonezya Plywood
- Finlandiya Plywood
- Hindistan Plywood
- Malezya Plywood
- Romanya Plywood
Filmsiz Plywood
- Huş Kontrplak – Kontraplak
- Kavak Kontrplak – Kontraplak
- Kayın Kontrplak – Kontraplak
- Ladin Kontrplak – Kontraplak
Plywood Ağırlığı düşünüldüğünde sağladığı avantajlarla birlikte özellikle tercih edilmektedir. Plywood Kalıp 18mm ve 21mm olmak üzere iki şekilde üretilmektedir. 18 mm Plywood 38 kg, 21mm Plywood ise 45 kg ağırlığa sahiptir. Kolay üretim özelliğine kolay kurulum ve kolay taşıma özellikleri de eklendiğinde vazgeçilmez sistemler haline gelmektedir.
Üretim esnasında kullanılan ağaçların türüne göre sistemsel ve yapısal olarak olarak farklılık gösterebilmektedir.
Balkotrade olarak 15 yılı aşkın tecrübemizle sizlere kaliteli hizmetler ve çözümler sunmaya devam ediyoruz. Plywood Kalıp Nedir ve fiyatları ne kadardır merak mı ediyorsunuz? Plywood Kalıp Fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için daha fazla beklemeden bizimle iletişime geçin.
Plywood Seçimi
1-Kaç kalıplık beton işiniz var ?
Çok Kalıpsa 13 kat Rus sınıfı / Birch kalite plywood satın almanızda yarar var. 60 + Kalıp atmanız mümkün.
2- Plywood kalınlık seçimi.
Daha dayanıklıdır diye 21 mm Plywood almanıza gerek yok. Perde duvarlarınız 3mt ise 18mm alarak işinizi halledebilirsiniz. Daha yüksek boyutlarda ise basınç artacağından 21 mm seçebilirsiniz. Katlar arası plywood taşırken dikkatli olunuz. 18mm plywood 38 kg 21mm ise 45 kg’dır bu nedenle zorlanabilirsiniz.
3-Filmli plywood ile Filmsiz olanı arasındaki tek fark üzerindeki filmdir.
Plywood İç tabakaları aynı ağaçların katmanlarından yapılmaktadır. Bu nedenle mekanik dayanımı aynıdır. Filmsiz olanları ise sıva yapmanızı kolaylaştırır.
4-Köşe Koruma Kullanın
Plywood kullanımında en çok zarar alan bölümü arabalarda olduğu gibi köşelerdir. Galvaniz sac plywood köşe koruma materyali kullanarak plywood köşelerinin zarar önleyerek malzemenin ömrünü uzatabilirsiniz.
Plywood’larda Yan Ürünlerin Kullanılmasının Önemi
Plywood malzemesi ile birlikte kullanılması gereken yan ürünlerin önemi çok büyüktür. Plywood’ların ömrünün uzun olması, hem uygun üretimli plywood’un seçilmesiyle hem de yan ürünlerin doğru kullanılmasıyla ilgilidir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken birkaç unsuru şu şekilde sıralayabiliriz.
Kenar Yalıtımı
Şantiyelerde tam ebat kullanılmayan malzemenin kesilen yerleri kapatıcı bir epoxy boya ile yalıtılmaladır. Bu Plywood’un su almasını engelleyecek ve ömrünü uzatacaktır. Piyasada kenar koruma boyası olarak geçer.
Kalıp Yağı Kullanımı
Yüzeyin aşınmasını engellemek ve kalıp’tan kolay sökülmesini sağlamak için kalıba girmeden önce ve kalıptan söküldükten sonra, kalıp yağı kullanmanız malzemenin ömrünü uzatacaktır.
Köşe koruma profili
Plywood’lar şantiye ortamında yere düşmesinden dolayı köşeleri aşınmaktadır ve aşınan köşelerden zaman içinde suyun sızmasıyla açılmalar meydana gelecek ve malzemeler parçalanacaktır. Köşe Profili kullanmanız köşelerdeki aşınmayı engelleyecektir. Bu yazıda bahsi geçen tüm ürünler sitemizde Plywood (Kontrplak) ve Kalıp Ekipmanları kategorilerinde mevcuttur.