Shingle Matik – Ekonomik Shingle (Kırmızı) için, istenilen renklerde özel üretim yapılabilir. Uygulama fotoğraflarında örneklerini görebilirsiniz. Shingle Matik üretiminde PP3000 membran kullanılmakta ve baskı makinesiyle istenilen desen verilerek; yonca,yakut, yaprak shingle görünümünü ve alaturka kiremit görünümünü alır. Shingle Matik 2007/03299 patent numarasıyla korunmakta ve başka bir benzeri bulunmamaktadır.
Shingle Matik, Standart İzolasyon A.Ş’nin kendi patenti ile ürettiği, estetik, ekonomik ve pratik su yalıtım membranıdır. Shingle Matik çatılarınıza estetik katarken, kesin sızdırmazlık özelliği ile çatıların yalıtım problemine de çözüm getirmektedir.
Topluma ve çevreye her zaman duyarlı, bünyesinde kurulan ve uygulanan kalite yönetim sistemini sürekli geliştirerek söktöründe en iyi olma inancı doğrultusunda çalışan lider bir kuruluş olmaya çalışıyoruz.
Standart Üretim Renkleri: Kırmızı, Yeşil, Kahve, Gri ve Mavidir. Projelerinize ve kurumsal renklerinize göre özel renkte üretim yapılabilmektedir.
Shingle Matik uygulaması çok kolay ve pratiktir. Dikkat edilmesi gereken birkaç önemli unsur vardır:
1 – Uygulama için gerekli aletler
Şaloma : Tek veya çok başlı olarak mevcuttur. Uygulama alanının büyüklüğüne göre tercih yapılır. LPG hortumu ve basınç regülatörü LPG tüpüne bağlanarak kullanılır. Şalomanın üstünde alev gücünü kontrol etmeye yarayan bir vana bulunur.
Mala : Örtülerin ek yerlerinin tamamen kapatılmasında ısıtılmış mala kullanılır.
Yalıtım Bıçağı : Örtülerin kesim işleri için kullanılır. Ucu kıvrık yalıtım bıçağı yerine falçata da kullanılabilir
Gelberi : Örtülerin yapıştırılması sırasında kullanılır.
2 – İş güvenliği ve malzemeleri
Uygulama yaparken düz tabanlı bir ayakkabı giyilmeli, eldiven ve gerektiğinde gaz maskesi kullanılmalıdır.
Yangın Söndürücü : Çalışma ortamında yangın söndürücü bulundurulmalı ayrıca LPG tüpleri ve boya gibi yanıcı ve patlayıcı malzemeler arasında olması gereken minimum mesafelere dikkat edilmelidir.
Ayrıca güvenli bir çalışma ortamı için kullanılan merdivenler üst kısmından sağlam bir şekilde bağlanmalı, parapetlerin üzerine korkuluk yapılmalı ve üstü açık ışıklık gibi deliklerin kapak veya emniyet ağıyla kapatılmalıdır.
Şaloma ile çalışırken dikkatli olunmalı, çalışma yeri asla terk edilmemelidir. Eğer bir yere konulması gerekiyorsa yakınında ahşap yığını gibi yanıcı maddelerin olmadığı uygun bir sehpaya alev yukarı gelecek şekilde konulmalı ve hortumunda Şalomanın dönmesine neden olacak kıvrımların olmadığından emin olunmalıdır.
3 – Nakliye ve Depolama
Shingle Matik’lerin nakliyesi paletlerle yapılmalı. Paletsiz ürün nakledilmemelidir.
Paletler ayrıca shrinklenmeli yada çember yapılmalıdır. Böylece nakliye esnasındaki devrilmeler ve ezilmelerin önüne geçilmelidir.
Rulolar uygulama yerinde dik olarak yerleştirilmeli, üst üste istifleme yapılacaksa, iki kat arasına destekleyici bir plaka konulmalıdır. Rulolar vinçle çatıya taşınacaksa bağlanarak yatay olarak değil, dik olarak bir sepet içinde taşınmalıdır.
Shingle Matik üstü kapalı ve güneş görmeyen kuru bir yerde depolanmalı, soğuk havalarda uygulama yapılacaksa membranlar bir gün oda sıcaklığında bekletilmelidir.
4 – Uygulama Koşulları
Shingle Matik uygulaması yağmurlu veya sıcaklığın 5° altına düştüğü havalarda yapılmamalıdır.
Shingle Matik gelberi kullanarak döşenmeli, özellikle soğuk havalarda iterek veya tekmelenerek açılmamalıdır. Bakınız Şekil – 1 –
Shingle Matik kaplanacak yüzeylerin en az %2 eğimli, temiz ve düz olması gereklidir. Uygulama yapılacak yüzey üstündeki ahşap, metal ve her türlü yabancı madde toplanmalı, yüzey üzerinde çukur ve çatlaklar kapatılmalıdır ve kesinlikle toz bulunmamalıdır.
Daha önceden yapılmış mevcut bitümlü katmanlar varsa bu katmanların gözden geçirilmesi gereklidir. Kabarmış bölümler yalıtım bıçağıyla yarılarak içinde hava kalmaması sağlanmalı, tamir edildikten sonra uygulama yapılmalıdır.
5 – Uygulama Yüzeyi
Shingle Matik döşemesinde ideal uygulama OSB üstüne 1 kat bitümlü membran (C2000, P3000) uygulanıp üstüne Shingle Matik döşenmesidir.
Önerilmemekle birlikte Shingle Matik altına membran kullanılmayacaksa OSB üzerine mutlak surette bitüm emülsiyonu ile 1 veya 2 kat astar yapılmalı, daha sonra Shingle Matik döşenmelidir.
Fakat tüm uygulama şekillerinde OSB’nin üzerindeki her türlü kir ve toz temizlenmelidir.
6 – Uygulama
Shingle Matik’lar membranın en alt noktasından ve eğimin tersi yöne dik gelecek şekilde serilir ve şaloma ile ısıtılarak yapıştırılır.
Uygulama yapılırken Shingle Matik üstüne basılarak rulo itilmemelidir. (Bakınız Şekil -1-) Ruloların alın binileri 10 cm. olarak bırakılmalı ve dikkatlice yapıştırılmalıdır.
Shingle Matik ’ın bir rulosu bitince, kısa kenar ek yerlerini birleştirmek için altta kalacak Shingle Matik’ın üst yüzeyi 15 cm ısıtılıp mala yardımıyla taşlar bitüme gömülür veya sıyrılır ve üste gelecek rulonun deseni de ayarlanıp ısıtılarak bu 15 cm.lik alana yapıştırılmasıyla işlem devam eder.
7 – Shingle Matik Uygulama Sırası
1. Alınlık
2. İç Dere
3. Shingle Matik
4. Yan Mahya
5. Ana Mahya
Bu uygulama genel yalıtım prensiplerinden yola çıkarak hazırlanılmıştır.Yalıtım ve uygulama ile ilgili bilgi almak ve sorularınız için bayilerimize ve bize başvurabilirsiniz