Bu yaz sizde zekice bir iş yapın : Bahçenizi Çatıya Çıkarın…

Balkotrade Editörü

Çatınızdaki onca alanı kapatmayın, bahçe çatı uygulaması ile yaşanabilir bir hale getirin. Bitkilerinizi aynen doğal ortamındaki gibi çatınızda büyütün.

Dünya da artık iyice yaygın hale gelen bu çevreci çalışma, web sayfamızda tüm elemanlarıyla yer almaktadır. Garden Serisi Özel membran ile bitki köklerine karşı etkin koruma sağlayarak, bitkilerin köklerinin yapacağınız su yalıtımınıza zarar vermesini engelleyecektir. Biraz da işin püf noktalarından bahsedelim ;
(Not : Uygulama kesitinin teknik çizimini açmak için tıklayınız…)

1. Aşama : Astar ile Beton Yüzeyin Kaplanması

Standart astar emülsiyonu; su ve bitümün özel yöntemler kullanılarak karıştırılması ile elde edilen, kullanıma hazır bir su yalıtım malzemesidir. Astar ile kaplanan beton, uygulanacak olan membran’ın yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar. Her sürüşte m2’ye 400 gr sarfiyat yapılması gerekmektedir.

2. Aşama : Membran Seçimi

Bahçe çatı detayından izolasyonun en önemli noktası su yalıtım membranıdır. Standart GARDEN Serisi Membranlar, bahçe ve teras çatı detayları için özel tasarlanmış bir üründür. Bahçe çatılarda ve benzeri tip yalıtım uygulamalarında en kritik nokta, yalıtım örtüsünün bitki kökleri tarafından tahrip edilmesi ihtimalidir. GARDEN bu olasılığı ortadan kaldırmakta ,özel formüllü karışımı sayesinde bitki köklerini yalıtım katmanına yaklaştırmamaktadır.1 m eninde 10 m boyunda rulolar halinde üretilmektedir. İçerisinde 180 gr/m2 polyester keçe taşıyıcı bulunmaktadır. APP katkılı bitümden Plastomerik bitümlü örtü şeklinde üretilmektedir. Ayrıca her iki yüzeyi polietilen film tabakası ile lamine edilmiştir.

3. Aşama : XPS (Extrüde Polistren Levha) ile Isı Yalıtımı

Zemine uygulanan membran üzerine çatınızın ısı yalıtımına katkıda bulunmak amacıyla 3cm kalınlığında Düz model XPS (Extrüde Polistren Levha) serilir.

4. Aşama :Drenaj Levhası ile bitki köklerinin izolasyona ulaşmasının engellenmesi

Yüksek yoğunluklu polietilen malzemeden üretilen stadren drenaj levhası kabarcıklı yapısı ile toprağı binadan ayırarak suyun drenajını sağlar. Perde betonları ve üzerindeki ısı / su yalıtım malzemelerini, toprak dolgunun mekanik etkilerinden, bitki kökleri ve suyla gelebilecek çeşitli kimyasallardan korur.

5. Aşama : Çakıl Taşı Döşenmesi

Bahçe Çatı üzerinde sürekli gezilmeyecek ise toprak altına ilk kat olarak çakıl taşı serilmesi uygun olur.

6. Aşama : Geotekstil Keçe ile Isı yalıtımının korunması

Çakıl üzerine serilerek yalıtım tabakaları arasında zamanla oluşabilecek çatlamalara ve aralarına toprak dolması gibi zararlı oluşumları önlemek amacıyla taşıyıcı olarak kullanılır. Toprak örtüsünün de dağılmadan bir arada kalmasını sağlar. Bu sayede su ve/veya ısı izolasyonu tabakalarının birbirinden ayrılması, yapılan izolasyonun iyice korunması sağlanmış olacaktır.

7. Aşama : Bitki örtüsü için toprak atılması

Uygun toprak ve gübre karışımıyla sağlıklı ve verimli bir toprak zemin oluşturabilirsiniz.

8. Aşama : Bahçeniz sizi bekliyor.

Bu aşamada artık zevkinize göre bahçenizi doğal ortamındaki gibi düzenleyebilirsiniz.

Bahçe çatınızda iyi keyifler dileriz.


Diğer makaleler
Plywood’da rippling konusu
Su yalıtımı neden gereklidir?
Taş yünü kullanımı zorunlu alanlar
Plywood’da sertifikaların önemi
 
 
 
 
 
Ara ( 0553 246 6507 )